top of page

Be Healthy -
Voedingscoaching

Voeding is één van onze primaire levensbehoeften, samen met slaap en drinken. Echter om één of andere reden is het tegelijkertijd één van de dingen waar we in de hedendaagse tijd het meeste moeite mee hebben om het goed te reguleren. 

 

We leven in een tijd waar overgewicht bijna de norm is geworden. In 2022 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar of ouder te maken met matig tot ernstig overgewicht. Onder kinderen van 2 tot 18 jaar was er sprake van 17% overgewicht in 2022.

Een Gezond Eetpatroon, Jouw Succes: Ik geloof dat voeding de basis vormt voor een gezond lichaam en een gezonde geest, immers als jij je lekker in je vel voelt en je energiek voelt, profiteer je hier compleet van.

Mijn voeding coaching trajecten zijn ontworpen om je te helpen:

 • Een gezond eetpatroon aan te leren dat bij jouw levensstijl past.

 • Je lekkerder in je vel te voelen door evenwichtige voeding.

 • Genoeg energie te ervaren voor je dagelijkse activiteiten.

 • Je algehele vitaliteit te verhogen voor een betere kwaliteit van leven.

 • De ruimte te blijven houden om af en toe een “minder verantwoorde keuze” te maken.

Voedingscoaching bij Well & Fit

Waarop is een traject gebaseerd

Voedingsanalyse bij Well & Fit

Voedingsanalyse

We beginnen met een grondige beoordeling van je huidige eetgewoonten en stellen dan een persoonlijk voedingsplan op.

Voedingsadvies bij Well & Fit

Voedingsadvies

Gedurende het traject ga ik je leren gezonde/verantwoorde eetkeuzes te maken. Ook help ik je ontdekken welke voedingsmiddelen je energie en welzijn bevorderen.

Integratie voeding bij Well & Fit

Integratie

Vervolgens gaan we samen werken om de gemaakte keuzes te integreren in je dagelijkse leven, zelfs met een drukke agenda. 

De 6 fases van het traject

 1. De voorbereidingsfase; In deze fase leer je o.a. over de energiebalans, koolhydraten en vetten, verschil tussen een dieet en een leefstijlverandering. 

 2. De eerste stap; In deze fase leer je o.a. over de Nederlandse Beweegnorm, eiwitten, alcohol, invloed van je omgeving. 

 3. De uitvoering; In deze fase gaan we o.a. in op vitamines en mineralen, het stellen van doelen, ondermijnende gedachten (h)erkennen, tips voor in de supermarkt.

 4. De terugvalfase; We behandelen de fases van gedragsverandering (TTM-model), hoe om te gaan met teleurstellingen, hoe de draad weer op te pakken, hoe om te gaan met speciale gelegenheden (verjaardagen o.a.)

 5. De overwinningsfase; In deze fase gaan we in op vakanties, het (h)erkennen van vooruitgang en omgaan met je nieuwe gewoontes.

 6. Ik ben er klaar voor; We ronden het traject af en gaan in op het vasthouden van je voortgang, hoe je eigen voedingsschema te maken en je ontvangt enkele persoonlijke tips. 

 

Elke fase bevat tevens een aantal opdrachten die betrekking hebben op de desbetreffende fase. 

Voedingscoaching voorbeeld - Well & Fit

Coaching van een BGN Gewichtsconsulent en leefstijlcoach

Well & Fit is BGN geaccrediteerd Gewichtsconsulent en Leefstijlcoach. 

 

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier om te kijken of jouw zorgverzekering hiertussen zit.

BGN Gewichtsconsulent Well & Fit

Kosten Voedingscoaching

Interesse?

Neem vandaag nog contact op om een gratis consult te plannen. Samen kunnen we een plan opstellen dat past bij jouw doelen en dagelijkse verplichtingen.

Blijf op de hoogte

Volg mij op Instagram en/of Facebook. Hier post ik regelmatig waardevolle tips met betrekking tot sport, voeding en leefstijl. Daarnaast vind je op mijn website regelmatig een nieuwe blog.

 • Instagram
 • Facebook
bottom of page