top of page

De Persoon achter Well & Fit

Over Jermaine van Amson - Paramedisch Personal Trainer, Gewichtsconsulent en Leefstijlcoach

Mijn naam is Jermaine van Amson, Paramedisch Personal Trainer, Gewichtsconsulent en leefstijl coach bij Well & Fit. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de wereld van fitness en preventie/revalidatie. Als Personal Trainer, Gewichtsconsulent en leefstijlcoach, ben ik vastbesloten om jou te begeleiden naar blijvende gezondheid en welzijn.

Mijn Persoonlijke Reis: In mijn jongere jaren was ik vaak ziek, waardoor wist men lange tijd niet. Tot na een opname in het ziekenhuis bleek dat ik een zware vorm van Astma (toentertijd CARA), bronchitis en andere allergieën zoals hooikoorts en huisstofmijt had. Ook heb ik lange tijd geworsteld met ondergewicht, ik noemde mezelf gekscherend “de gespierde spijker”. 

Nadat mijn moeder het advies kreeg mij op sport te doen om mijn weerstand en longinhoud te verbeteren. Is sporten eigenlijk een essentieel onderdeel van mijn leven geworden, zowel als uitlaatklep als een (medische) noodzaak. 

Overwinning op Fysieke Klachten: Helaas heb ik ook de nodige fysieke klachten. Zo ben ik bekend met lage rugklachten, heb ik zwakke enkelbanden en regelmatig last van nek/schouderklachten. Een deel van deze klachten kent zijn oorsprong in het feit dat ik geboren ben met platvoeten, wat mijn houding er niet altijd beter op maakt. 

 

Omdat ik zelf de nodige bezoeken heb gehad bij een fysiotherapeut, maar ook vanwege een stage bij een fysiotherapiepraktijk waar (Medisch) Fitness geïntegreerd werd. Heb ik na enkele jaren als regulier fitness instructeur en Personal Trainer te hebben gewerkt, besloten te gaan werken bij een fysiotherapiepraktijk in Breda als Medisch Fitness trainer. 

Hier heb ik vervolgens een bijscholing gevolgd tot Paramedisch (Personal) Trainer, waarbij ik gespecialiseerd ben in het begeleiden van individuen met specifieke fysieke uitdagingen.

Jermaine van Amson, Well & Fit

BGN Gewichtsconsulent en Leefstijlcoach

Met de jaren heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van voeding en diverse leefstijlelementen. Echter had ik sterk de behoefte om mijn kennis te vergroten. Dit heeft mij doen besluiten de opleiding Gewichtsconsulent te volgen en deze uit te breiden met modules op het gebied van slaap, stress en gedragsverandering. Ik geloof sterk in een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, beweging en levensstijl in harmonie werken. Door het afronden van deze opleiding, kan ik je ook dit totaal pakket aanbieden.

BGN Gewichtsconsulent - Well & Fit

Mijn missie

Mijn passie ligt in het begeleiden van anderen bij het bereiken van hun gezondheidsdoelen, ongeacht hun achtergrond. Ik begrijp dat elk individu uniek is, met specifieke behoeften en uitdagingen. Samen zullen we een gepersonaliseerd plan creëren dat past bij jouw doelen en levensstijl.

Focus op resultaten op de lange termijn

Ik richt mij met mijn trajecten met name op de lange termijn. Natuurlijk voelt het tof om een halfjaar alles aan de kant te schuiven en te shinen met een geweldig fysiek. Echter dit is vaak geen resultaat dat je langdurig vol kunt houden. Samen met jou focus ik me dan ook op een resultaat dat past binnen je huidige levensstijl en hierdoor op de lange termijn ook vol te houden is. 

Specialisaties

  • Krachttraining algemeen

  • Afvallen/fysiek shapen

  • Aankomen/spiermassa aankomen

  • Blessure preventie

  • Revalidatie na fysiotherapie

  • Voeding & Leefstijl

Interesse?

Neem vandaag nog contact op om een gratis consult te plannen. Samen kunnen we een plan opstellen dat past bij jouw doelen en dagelijkse verplichtingen.

Blijf op de hoogte

Volg mij op Instagram en/of Facebook. Hier post ik regelmatig waardevolle tips met betrekking tot sport, voeding en leefstijl. Daarnaast vind je op mijn website regelmatig een nieuwe blog.

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page